Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren wij dat we in Nederland in vrijheid leven. Iedereen hangt dan de vlag uit. We vieren namelijk de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 1940 is Duitsland 5 jaar lang de baas in Nederland. Gelukkig wordt Nederland in 1945 door de legers van Engeland, Amerika, Canada en Polen bevrijd. Duitsland geeft zich op 5 mei over. Nederland is vrij en dat herdenken wij ieder jaar op Bevrijdingsdag.

Vlaggen worden omhoog gehesen en door heel Nederland worden er festivals georganiseerd. Helaas is dit nu door corona niet mogelijk, maar er worden wel allemaal andere dingen georganiseerd.

Op 5 mei vieren we niet alleen onze vrijheid. We staan ook stil bij onze democratie, bijvoorbeeld dat we mogen stemmen bij verkiezingen. We staan ook stil bij de rechten die we als mens hebben. Bijvoorbeeld dat er grondrechten zijn en dat we beschermd worden door de overheid.

Hijs jij op 5 mei ook jouw vlag? Op deze website vind je allemaal leuke dingen die je kunt doen vandaag.Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden