De nieuwe donorwet

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen vanaf 18 jaar komt in het Donorregister te staan. In het Donorregister vul je in of je na je dood orgaandonor wilt zijn of niet.

Op Hoewerktorgaandonatie.nl legt Steffie de nieuwe wet eenvoudig uit. Ze komt binnenkort ook met een nieuwe website waarop je met haar echt kunt praten over orgaandonatie.

Heb je nog geen keuze ingevuld? Dan krijg je eerst van de overheid tussen september 2020 en maart 2021 een brief met de vraag om je keuze in te vullen. Niet iedereen krijgt tegelijk een brief. Op de website van het Donorregister kun je vanaf 1 juli zien wanneer je een brief kunt krijgen. Kijk dan op de pagina over Post over het nieuwe Donorregister’.

Vul je geen keuze in nadat je de brief hebt ontvangen? Dan heb je geen bezwaar tegen orgaandonatie. Dat betekent dat na je dood je organen en weefsels naar een zieke patiënt mogen gaan.

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je een brief krijgt. Je kunt nu al op www.donorregister.nl met je DigiD jouw keuze invullen. Heb je geen DigiD? Dan kun je bij de gemeente of de bibliotheek bij jou in de buurt een keuzeformulier ophalen. Je kunt ook hier de eenvoudige uitleg van Steffie over DigiD bekijken.

Praat ook over je keuze met je begeleider, familie of je partner. Dan weten zij ook of jij orgaandonor wilt zijn.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden