Halloween

Kinderen die aan de deur om snoep vragen, uitgeholde pompoenen en griezelige figuren zijn de kenmerken van Halloween.

Maar wat vieren wij nou eigenlijk?

Halloween stamt van het Keltische nieuwjaar af. De Keltische bevolking vierde nieuwjaar op 31 oktober. Dit deden zij om het einde van de oogsttijd en de zomer te vieren.

Het was niet alleen feest. De Kelten geloofden ook dat op deze laatste dag van het jaar de doden terugkeerden om te komen spoken bij de levenden.

Maskers

Door zich te verkleden en enge maskers op te doen hoopten de Kelten de spoken hiermee te verjagen.

Pompoenen

Om de spoken op afstand te houden staken ze knolrapen in brand. Knolraap is een groente. De traditie hiervan namen de nakomelingen van de Kelten mee naar Amerika. Knolrapen waren er alleen niet veel te vinden in Amerika.

Doordat er wel enorm veel pompoenen waren ontstond de traditie om pompoenen uit te hollen en er een lichtje in te zetten.

Trick or treat

Nu hebben vooral de kinderen deze feestdag overgenomen. Verkleed als spook, heks of iets anders griezeligs gaan ze langs de deuren. Bij het opendoen van de deur word er trick or treat geroepen.

Dat betekent een snoepje of ik schiet! Het is een keuze tussen een plagerijtje of wat lekkers. En dan is die keuze natuurlijk al snel gemaakt!Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden