Hemelvaartsdag

Op donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag. Hemelvaartsdag is een officiële feestdag. De meeste mensen zijn daarom vrij op Hemelvaartsdag. Maar wat betekent Hemelvaart nou eigenlijk?

 

Jezus naar de hemel

Op Goede vrijdag herdenken mensen dat Jezus is gestorven aan het kruis. Dit is de vrijdag voor Pasen. Veel mensen geloven dat Jezus is gestorven voor alle andere mensen in de wereld. Met Pasen zou Jezus zijn opgestaan uit de dood. Op Hemelvaartsdag is Jezus naar de hemel gegaan.

In de kerken zijn er op Hemelvaartsdag vieringen. In deze vieringen wordt er een speciaal verhaal van Jezus verteld. Jezus vindt het belangrijk dat iedereen dit verhaal hoort.

 

Niet uitslapen

Misschien ga je lekker uitslapen op Hemelvaartsdag, maar veel mensen staan deze dag juist vroeg op. Zij gaan dauwtrappen. Dauwtrappen is een traditie van vroeger. De mensen gingen vroeger op hun blote voeten door nat gras lopen. Nu gaan mensen op een andere manier dauwtrappen, ze gaan wandelen of fietsen. Net als vroeger doen mensen dit nog steeds heel vroeg in de ochtend. De beste tijd om te gaan dauwtrappen is om half 6 in de ochtend.

 

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden