Hooikoorts

Jeukende ogen, loopneus en niezen. Dit zijn een aantal symptomen van hooikoorts. Maar wat is hooikoorts nou eigenlijk?

De lente staat voor de deur, de temperatuur wordt aangenamer en het wordt langer licht. De planten en bomen gaan bloeien. Het stuifmeel van grassen, planten en bomen komt in de lucht en kan bij jou in je gezicht komen.

Stuifmeel is een andere naam voor pollen. Je kan een graspollenallergie hebben, dan ben je allergisch voor het stuifmeel van verschillende grassoorten. Of een boompollenallergie, dan ben je allergisch voor het stuifmeel van een bepaald soort boom. Dit wordt dan hooikoorts genoemd.

De klachten die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld jeuk aan de neus en ogen, niezen, verstopte neus, moeheid en benauwdheid. Dit zijn ook klachten die horen bij een griep. Maar bij een griep gaan de klachten na een paar dagen weer weg en bij hooikoorts niet. Bij hooikoorts kan dit een aantal weken blijven en soms zelfs de hele lente en zomer.

Gelukkig zijn er voor hooikoorts verschillende medicijnen die ervoor zorgen dat de klachten minder worden. Je kan hiervoor contact opnemen met je huisarts. Steffie legt op naarjehuisarts.nl uit hoe dit werkt.

 

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden