Lentekriebels

De zon laat zich meer zien. De bloemen gaan bloeien. Pasgeboren lammetjes staan in de wei. Je wordt vrolijker. Het is lente!

De lente is al een paar weken oud. Na de lange donkere dagen laat de zon zich steeds meer zien en is krachtiger. Je lichaam maakt vitamine D aan. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en jij je vrolijker voelt. Je wil genieten, je hebt lentekriebels!

Toch zijn er ook mensen met voorjaarsmoeheid. Door de winter, het binnen zitten, weinig zonlicht voelen mensen zich moe en lusteloos. De vitamines van de afgelopen lente zijn uitgewerkt. Dit duurt meestal een aantal weken of zelfs maanden en daardoor krijgen mensen daar in de lente pas last van.

Maar gelukkig hebben de meeste mensen lentekriebels. En krijgen zin om dingen te ondernemen. Buiten wandelen, fietsen en sporten. Mensen zoeken elkaar weer op. Veel mensen beginnen aan een voorjaarsschoonmaak, alles lekker schoon en weer frisse lucht in huis. En natuurlijk de tuin op orde maken en zo weer volop te genieten van de voorjaarszon.

Heb je ook zin om leuke dingen te doen? Steffie vertelt welke leuke dingen je allemaal in je vrije tijd kunt doen. Kijk maar eens op Inmijnvrijetijd.nl

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden