Olympische Spelen 2021

Simpel uitgelegd: Wat zijn de Olympische Spelen? Dit jaar worden de Olympische Spelen in Japan gehouden in de hoofdstad Tokio.

Elke twee jaar wordt dit wereldwijde sporttoernooi gehouden. Uit alle landen doen de beste sporters mee om te proberen Olympisch kampioen te worden. Je hebt twee soorten spelen. De Olympische Zomerspelen en de Olympische Winterspelen.

Dit jaar worden de Olympische Zomerspelen gehouden. Je hebt heel veel sporten die beoefend worden. Soms verdwijnen er sporten en soms komen er nieuwe bij. Dit jaar zijn er 33 verschillende sporten.

Het winnen van een wedstrijd tijdens de Olympische Spelen wordt gezien als de meest belangrijke overwinning in een sport. Je krijgt een mooie gouden medaille als je eerste wordt, een zilveren medaille voor de tweede plaats en je krijgt een bronzen medaille voor de derde plaats.

Paralympische Spelen

Voor mensen met een lichamelijke handicap, visuele beperking en of hersenverlamming zijn er de Paralympische Spelen. Deze spelen worden meestal een maand na de Olympische Spelen houden in dezelfde stad. Dit jaar vinden ze tussen 24 augustus en 5 september 2021 plaats.

Olympische ringen

Het symbool van de Olympische Spelen zijn de vijf ringen. Deze vijf ringen zijn verbonden met elkaar en hebben allemaal een andere kleur. De ringen staan voor de vijf werelddelen. Deze zijn Afrika, Australië, Amerika, Antarctica en Eurazië ( Europa en Azië ). De vijf kleuren zijn gekozen omdat minstens één kleur wel bij een landsvlag voorkomt.

Het symbool van de Olympische Spelen zijn de vijf ringen

De opening van de Olympische Spelen wordt altijd groots gevierd. Sporters uit alle landen zijn aanwezig en lopen met de vlag van hun land een rondje in het stadion. Er is vuurwerk en de Olympische vlam wordt ontstoken. Op 23 juli om 13.00 is de opening op de televisie. Ga jij ook kijken?

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er de Special Olympics. Steffie vertelt hier meer over.

Contact met Steffie ie eenvoudig!

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden