Oranjekoorts

Het Europees kampioenschap voetbal mannen 2021 is begonnen! Voetbalfans dragen oranje kleding, zoals oranje T-shirts, petjes en sjaals. Sommige verven zelfs hun haar oranje.

Eigenlijk zou het EK voetbal in 2020 gebeuren. Dit kon helaas door corona niet doorgaan. Maar nu is het eindelijk zover en wordt de openingswedstrijd op vrijdag 11 juni gespeeld in Italië, in de stad Rome.

Hoe werkt Oranjekoorts?

Rijd of loop je nu door de straten zie je al wat versierde huizen. De mensen versieren hun huis en straat met vlaggetjes en spandoeken. En hoe dichterbij de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal hoe meer versiering er wordt opgehangen.

Op de dag dat het Nederlands Elftal moet spelen kleden mensen zich in oranje, schminken zich en zoeken elkaar op om samen naar de wedstrijd te kijken. Dit noemen we Oranjekoorts of Oranjegekte.

Ook de supermarkten doen hier flink aan mee. Je kan dan sparen voor Oranje artikelen en hebben verschillende producten een speciale Oranje uitvoering.

De eerste wedstrijd die het Nederlands Elftal moet spelen is zondag 13 juni tegen Oekraïne. Ga jij kijken en ben jij al helemaal in de oranjestemming? Stuur dan een leuke foto of een tekstje naar info@steffie.nl.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden