September spinnenmaand

De maand september wordt vaak spinnenmaand genoemd. Maar waarom is dat?

De herfst staat voor de deur. Je dikke trui gaat weer aan, het wordt kouder en natter buiten. Spinnen slapen graag binnen omdat de nachten kouder worden in het najaar.

De spinnen zijn in de zomermaanden volwassen en zijn klaar om kleine spinnetjes te krijgen. Ze zoeken elkaar op en omdat ze graag binnen slapen zie je ze daardoor meer en daarom wordt september ook wel spinnenmaand genoemd.

Natuur

Spinnen zijn heel belangrijk voor het milieu en natuur. Ze eten insecten zoals vliegen en muggen. Daarmee ruimen ze de grote aantallen vliegen en muggen op. Daarnaast zijn ze zelf een voedselbron voor vele andere dieren zoals vogels, kikkers en mieren.

Tips tegen spinnen

Niet iedereen is blij met spinnen in huis. Je kan spinnen heel goed op een natuurlijke manier buiten je huis houden. Bijvoorbeeld door je huis schoon te houden en te zorgen dat ramen en deuren zoveel mogelijk dicht blijven.

Kieren en gaten in je huis dichtmaken en zorgen voor zo min mogelijk vliegen in huis. Daarnaast vinden ze de geur van pepermuntolie of Citrus ook erg vies. Je kan wat op een watje doen en dat op verschillende plekken in huis leggen.

En jij wat vind jij van spinnen?Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden