Special Olympics

Naast de Olympische Spelen zijn er natuurlijk ook de Special Olympics. De Special Olympics zijn wedstrijden speciaal voor sporters met een verstandelijke beperking.

Special Olympics Nederland is de sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks worden er meerdere sportevenementen georganiseerd. Deze zijn in je eigen stad of dorp, met een aantal provincies of met heel Nederland.

Iedereen met een verstandelijke beperking kan meedoen. Iedere sporter wordt ingedeeld op zijn of haar niveau. Zo heeft iedereen de kans om te winnen!

Dit jaar beginnen de wedstrijden in Nederland op zaterdag 18 september. Kijk hier voor een overzicht van de aankomende evenementen.

World Games

Net als de Olympische Spelen heeft de Special Olympics ook de Wereld Spelen. Deze worden ook wel de World Games genoemd. Ook hier heb je de Zomer Spelen en Winter Spelen die om de twee jaar gehouden worden.

De World Games beginnen 22 januari 2022 in Kazan, Rusland. Daar doen 29 sporters van Special Olympics Team NL mee aan de volgende sporten: langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden.

Ben jij nu ook enthousiast geworden om te gaan sporten? Geef je dan snel op bij een leuke sportvereniging in de buurt.

Steffie vertelt hier over de Olympische Spelen 2021.Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden