Tips tegen de hitte

In de zomer kan het in Nederland heel warm worden. Wat kan je doen om af te koelen?

In de zomermaanden kan het zowel in Nederland als in het buitenland weleens heel warm worden. Bij minimaal 5 dagen achter elkaar een temperatuur van boven de 25 graden word er zelfs van een hittegolf gesproken.

Wij geven jou een aantal tips wat je kan doen tegen de warmte. Dit voorkomt uitdroging of een zonnesteek.

Tip 1: Voldoende drinken.

Het is belangrijk om op warme dagen voldoende water te drinken. Het liefst 2 liter water per dag. Vind je het lastig om veel water te drinken zorg er dan voor dat je elke uur een glas water drinkt. Je kan ook thee drinken.

Tip 2: Houd je huis koel.

Door de gordijnen, ramen en deuren overdag dicht te houden zorg je dat het koel blijft in huis. Daalt de temperatuur in de avond lager dan dat het in huis is dan kun je alles lekker opengooien en het huis laten afkoelen.

Tip 3: Lichte kleding.

Donkere kleding houd de hitte vast. Het is daarom beter om lichte kleding te dragen. Vooral wit is een goede keuze dat stoot de hitte af.

Tip 4: Douche met lauw water.

Douche niet te warm. Dit zorgt er namelijk voor dat je het na het douchen nog warmer krijgt. Met een lauwe douche koel je af en ben je meteen weer schoon en fris.

Tip 5: Neem je rust.

Zorg dat je op de warme dagen niet te druk bent. Wil je toch bijvoorbeeld even gaan sporten doe dit dan ’s ochtends vroeg of pas later op de avond.

Tip 6: Zoek verkoeling.

Een duik in het zwembad, een lekker ijsje eten of heerlijk met je voeten in een koud badje zitten. Zoek de schaduw op, doe wat ijsblokjes in je limonade of leg een koud washandje in je nek.

Steffie hoopt dat jij met de tips het niet te warm krijgt deze zomer. Heb jij ook nog een goede tip? Laat het Steffie dan weten!Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden