Heb jij je koffer al gepakt?
Heb jij je koffer al gepakt?

Hoe ga je goed voorbereid op vakantie?

Op vakantie gaan is leuk! Maar je vakantie voorbereiden kan ook stressvol zijn. Ben je bang dat je dingen vergeet mee te nemen?

De ervaringsdeskundigen van Ipse de Bruggen geven tips!

Vakantielijstje

Om het voor jezelf makkelijker te maken kan je een vakantielijstje gebruiken. Op deze lijst zet je alles wat je mee moet nemen. Bijvoorbeeld kleding, je paspoort, medicijnen, verzekeringspapieren en de reservesleutel van je auto.

Waar gaat de reis naartoe?

Wat er precies op de lijst moet staan kan per vakantie verschillend zijn. Het ligt er namelijk aan hoe je op vakantie gaat en met wie. Ga je kamperen? Dan heb je andere spullen nodig dan wanneer je met een georganiseerde groepsreis mee gaat.

Zelf maken

Je kan heel makkelijk zelf een vakantielijst maken. Op de computer of op papier. Geef de dingen die je echt niet moet vergeten een opvallende kleur, zoals rood. Je kan je lijst elke vakantie opnieuw gebruiken. Kijk alleen even of de vakantie ongeveer hetzelfde is.

Kledingtip

Maak thuis alvast setjes met de kleding die je mee wilt nemen. Bedenk ook vast welk setje je elke dag aan doet. Zo weet je zeker dat je genoeg kleding mee hebt. En maak van elk setje een foto. Zo zie je makkelijk en snel op je telefoon wat je ook alweer mee hebt genomen.

Een goede voorbereiding kan veel rust geven. Zo kan je meer genieten van de voorpret van je vakantie!

Fijne vakantie!

Hoe kan je veilig zwemmen en pootjebaden?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen