Vakantie!

Een langere periode van vrij zijn van dingen die moeten, werk of school noemen we vakantie. Dit woord komt van het Latijnse woord vacantio.

De meeste mensen gaan als ze vrij zijn een paar dagen of weken weg in eigen land of naar het buitenland. Dit noemen wij dan ‘op vakantie gaan’. Je kan op verschillende manieren op vakantie gaan. Bijvoorbeeld met de auto, met het vliegtuig of met de boot.

Overnachten op je vakantie kan ook op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in een hotel, appartement of tent! In ons land gaan ook veel mensen met een eigen caravan op vakantie.

Je hebt zomervakanties en wintersportvakanties. Waar houd jij van? In de zomer lekker naar het strand, zonnen, wandelen en zwemmen. Of in de winter heerlijk skiën, snowboarden of sneeuwpoppen maken.

Landen waar veel mensen graag komen zijn Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk en Duitsland. Je hebt natuurlijk nog veel meer landen waar mensen graag heen gaan!

En jij, ga jij graag op vakantie maar weet je nog niet hoe of waarheen? Maak dan even contact met Steffie en vertel haar waar je van houdt. Dan heeft ze vast een paar leuke tips voor je.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden