Wereldrecord flitsen

In Amerika is de langste bliksemflits ooit gemeten. De lichtflits was 768 kilometer lang.

Recordflits

Dat is zo lang, dat de flits te zien was boven drie staten in Amerika: Texas, Louisiana en Mississippi. De vorige ‘recordflits’ was 708 kilometer lang. Deze werd gezien boven het land Brazilië in Zuid-Amerika.

Boven dit werelddeel werd ook de langstdurende bliksemflits gezien. Die duurde zeventien seconden. Dat gebeurde tijdens een storm in Uruguay en Argentinië.

Wees voorzichtig

Onweer is mooi om te zien, maar je moet wel voorzichtig blijven. Zodra je donder hoort, is het tijd om naar binnen te gaan.

De langste bliksemflits ooit gemeten was 768 kilometer lang. De langste bliksemflits ooit gemeten was 768 kilometer lang.

 

De Start!-krant telt 16 pagina’s en bevat nieuws uit binnen- en buitenland. De Start!-krant is een krant voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Tot de lezers behoren onder meer inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, iedereen die NT1- of NT2-onderwijs volgt, jongeren op de lwoo afdeling van het vmbo, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden