Conny helpt met stemmen

Conny Kooijman is ervaringsdeskundige en gaat mensen met een beperking helpen stemmen. Zij doet dit in een extra toegankelijk stembureau in Amersfoort.

Conny vindt dat iedereen moet kunnen stemmen. ""Ik ga speciaal mensen helpen met een verstandelijke beperking en mensen die niet of slecht kunnen lezen. Dat doe ik in de aparte ruimte in de Observant. Als je niet kunt lezen kan je ook stemmen. Als je weet op wie je gaat stemmen, ga ik je vertellen waar die persoon precies staat op de lijst. Iedereen die stemgerechtigd is, moet kunnen stemmen."

Hoe werkt stemmen?


Het Xtra Toegankelijk Bureau in Amersfoort is nieuw en uniek. Dit stembureau geeft meer Amersfoorters met een beperking de mogelijkheid om zelfstandig te stemmen.

Mensen met een beperking kunnen hier volledig zelfstandig stemmen. Ook de vrijwilligers op het stembureau hebben een beperking. Op het stembureau zijn voorzieningen die aansluiten bij de behoeftes van kiezers met een visuele beperking.

Zo is er een mal voor op het stembiljet en een soundbox. Voor mensen met een auditieve beperking is er mogelijk ondersteuning met gebarentaal.

Conny helpt met stemmen in Stadscafé de Observant op Stadhuisplein 7 in Amersfoort. Ze is aanwezig op dinsdag en woensdag vanaf 13.00 uur. Ook mag je voor dat je gaat stemmen met Conny oefenen.

Als je dit niet kunt lezen of te moeilijk vind, kan je dat aan je begeleider, je familie of aan een ander vragen. Er is ook een speciale website met uitleg van Steffie. Veel succes met stemmen!

 Conny Kooijman is Adviseur Toegankelijkheid.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden