Nieuws

Steffie is gek op nieuwtjes. Heb jij iets leuks voor Steffie? Stuur een korte tekst met eventueel een plaatje naar info@steffie.nl en ze brengt het hier onder de aandacht. Steffie geeft begrijpelijke informatie aan bijzondere mensen!

Nieuws

Verliefd

Je loopt met je hoofd in de wolken, je hebt kriebels in je buik, je hart slaat op hol. Je bent verliefd!

Maar wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal met je lichaam als je verliefd bent?

Je lichaam maakt een aantal stofjes aan als je verliefd bent. De belangrijkste zijn dopamine en serotonine. Dopamine zorgt voor het extreem gelukkige gevoel en serotonine zorgt ervoor dat je de hele tijd wilt knuffelen met je vriend of vriendin.

Lees verder

Verliefd

Je loopt met je hoofd in de wolken, je hebt kriebels in je buik, je hart slaat op hol. Je bent verliefd! Maar wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal met je lichaam als je verliefd bent?

Lees verder

Prokkelweek

Dit jaar is de Prokkelweek van 7 tot en met 12 juni. In deze week komen mensen met en zonder een verstandelijke beperking samen om elkaar te leren kennen en wat leuks te doen.

Lees verder

Begrijpelijke brandpreventie

De website Brandweer.steffie.nl is officieel geopend met een leuk evenement voor alle ervaringsdeskundigen die hebben meegewerkt.

Lees verder

Steffie zoekt mystery guests

Steffie maakt een eenvoudige uitleg over hoe een museum werkt en wat je er kunt zien. Jij kunt haar helpen!

Lees verder

Hoe werkt nepnieuws?

Nepnieuws is een groeiend probleem in Nederland. Bijna zeven op de tien Nederlanders maken zich hier zorgen over. De website Isdatechtzo.nl helpt je om zelf op onderzoek uit te gaan.

Lees verder

Hoe werkt vaccineren?

In deze uitleg legt Steffie van alles eenvoudig uit over het vaccin tegen het coronavirus en de coronamaatregelen.

Lees verder

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren wij dat we in Nederland in vrijheid leven. Iedereen hangt dan de vlag uit. We vieren namelijk de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

Huishoudtips

We moeten er allemaal aan geloven... de schoonmaak. Hier volgt een aantal huishoudelijke tips waarmee je het schoonmaken een stukje makkelijker en leuker maakt!

Lees verder

Lentekriebels

De zon laat zich meer zien. De bloemen gaan bloeien. Pasgeboren lammetjes staan in de wei. Je wordt vrolijker. Het is lente!

Lees verder

Jubileumjaar voor de tram

De tram ging precies 25 jaar geleden voor het eerst rijden in het Openluchtmuseum en dit jubileum wordt gevierd.

Lees verder

De voordelen van chocolade

Chocolade is niet alleen lekker, het heeft ook pluspunten. Hier een aantal voordelen op een rijtje.

Lees verder

ABCDate nu ook op Terschelling

Fantastisch nieuws! Met het aansluiten van Stichting Thuishaven Terschelling is ABCDate nu ook actief op de Waddeneilanden.

Lees verder

Vraag de Nationale ombudsman

Heb jij een probleem met de overheid en weet je niet hoe je dit moet oplossen? Op 10 juni kun jij je vraag stellen bij de online BeleidsProkkel.

Lees verder

Steffie helpt de brandweer

Steffie heeft een uitleg gemaakt met ondermeer begrijpelijke informatie over koolmonoxide.

Lees verder

Zorg tijdens corona

Steffie legt in begrijpelijke taal uit wat je kan doen als je zorg nodig hebt tijdens corona.

Lees verder

Conny helpt met stemmen

Conny Kooijman gaat mensen met een beperking helpen stemmen. Zij doet dit in een extra toegankelijk stembureau in Amersfoort.

Lees verder

ABCDate op Youtube

ABCDate heeft nu ook een eigen Youtube kanaal! Marleen en Sofie beantwoorden al je vragen over ABCDate, liefde, vriendschap en geluk. Tot snel!

Lees verder

Steffie brengt advies uit

Dinsdag 23 februari hebben Steffie, Leer Zelf Online (LZO), Voorall en de Stedelijke Ouderen Commissie (SOC) de bevindingen van het stemlaboratorium aangeboden aan Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag.

Lees verder

Oefenstembureau groot succes!

Steffie heeft in Den Haag met succes een oefenstembureau ingericht. Zij wil mensen met een verstandelijke beperking stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht.

Lees verder

Steffie helpt met stemmen

Op woensdag 17 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die worden iets anders dan normaal door alle coronamaatregelen.

Lees verder

ProkkelParelParade Live

Alles wat je wil weten over geluk! Op vrijdagmiddag 5 maart is er voor de derde keer ProkkelParelParade Live met Ellis en Marian!

Lees verder

De Verkeershulp

Het programma De Verkeershulp geeft begrijpelijke uitleg over veelvoorkomende verkeerssituaties.

Lees verder

Steffie krijgt post!

Jessica heeft Steffie een hele lieve brief gestuurd. Ook omdat haar verhaal iets kan betekenen voor andere mensen met een beperking.

Lees verder

Joury helpt Steffie met Kieskompas

Op woensdag 17 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die worden iets anders dan normaal door alle coronamaatregelen. Joury geeft Steffie advies over hoe ze dat begrijpelijk uit moet leggen.

Lees verder

Plan je week

Met Plan je week kan je makkelijk en snel een lijstje maken met de activiteiten die jij die dag graag wilt doen.

Lees verder