Ga lekker weg met de trein

De zomer komt er weer aan en dus wordt het weer lekker weer! Met lekker weer is het leuk om een dagje uit te gaan. Wat dacht je van een dagje weg met de trein? Steffie legt hier uit hoe dat werkt.

Treinreizigers

Ieder dag gaan ongeveer 600 duizend mensen met de trein. Veel mensen gaan met de trein naar hun werk of naar school. Maar er zijn ook veel mensen die in hun vrije tijd met de trein gaan. Ze gaan bijvoorbeeld een stad bezoeken, naar een pretpark of gezellig bij familie op bezoek.

Treinspoor

Treinen kunnen natuurlijk niet overal rijden. Treinen rijden over een treinspoor. Nederland heeft meer dan drieduizend kilometer treinspoor en wel 400 stations. Dat zijn 400 plekken die jij kan bezoeken met de trein.

Een treinkaartje

Om met de trein te reizen heb je een treinkaartje nodig. Je kan op elk treinstation een treinkaartje kopen. Nog handiger is een OV-chipkaart gebruiken.

Met een OV-Chipkaart hoef je niet elke keer een los kaartje te kopen, maar kan je geld op je kaart zetten waarmee je de reis betaald. Een reis is op deze manier ook goedkoper, want je betaald € 1,- meer als je een kaartje koopt.

Wil je weten hoe de OV-Chipkaart werkt? Op deze website legt Steffie uit hoe dat werkt.

Leuke acties

De NS heeft vaak leuke acties voor een dagje weg. Je koopt dan een treinkaartje met iets leuks erbij, zoals een lunch of een toegangskaartje.

De acties van de NS kun je vinden op deze website.

Hoe reis ik met de trein?

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden