Goudschat in Twente

Het is voor veel mensen een droom: een schat vinden met een metaaldetector. Voor twee vrienden uit Twente kwam deze droom uit.

Munten en sieraden

Zij vonden vorige maand tientallen gouden munten en sieraden met een metaaldetector. Dat is bijzonder, want in Twente is nog nooit zo’n oude schat gevonden. De munten en sieraden komen uit de vroege middeleeuwen.

Offerplaats

Op dezelfde plek zijn ook palen gevonden. Wetenschappers denken dat de plek vroeger een offerplaats was. Mensen die er langs liepen, lieten munten en sieraden achter. Bijvoorbeeld voor Wodan en Donar. Dat waren belangrijke goden voor de mensen van toen.

Museum

De goudschat is tot 30 oktober 2022 te zien in Rijksmuseum Twenthe.

Wil je meer weten over schatten en andere bijzondere vondsten? Kijk dan ook eens op Naareenmuseum.nl van Steffie.

Een deel van de gevonden schat.

Een deel van de gevonden schat.


De Start!-krant telt 16 pagina’s en bevat nieuws uit binnen- en buitenland. De Start!-krant is een krant voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Tot de lezers behoren onder meer inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, iedereen die NT1- of NT2-onderwijs volgt, jongeren op de lwoo afdeling van het vmbo, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden