Het ondersteuningsplan

Mijnondersteuningsplan.nl helpt je zelfstandig verder! Vanaf nu is er via het internet eenvoudige uitleg over wat een ondersteuningsplan is en wat je rechten zijn. Steffie legt uit hoe het werkt, welke mensen betrokken zijn en hoe de mensen zelf regie krijgen over de zaken die belangrijk voor hen zijn.

Mensen kunnen zelf aan de slag met de onderwerpen die zij belangrijk vinden. Daarvoor is er de keuze uit acht vragenlijsten, elk over een van de domeinen uit het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg (2007-2013). Het resultaat is een handig overzicht (geprint- of digitaal) voor het gesprek met de begeleiding. Als derde is er een vragenlijst met tips over eigen regie en hulp bij het maken van de afspraken met de zorgaanbieder.

Steffie en het Ondersteuningsplan is mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Partners in het project zijn Platform VG, de VGN, Cordaan, Dichterbij en de LFB. Sien heeft ‘jouw tips’ mogelijk gemaakt. Ook Bureau Opaal en Netrex Internet Solutions hebben aan het programma meegewerkt.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden