Hoe werken verzekeringen?

Door Ronald de Waard

Verzekeringen helpen ons te beschermen tegen kosten die we niet verwachten. Er bestaan verschillende soorten verzekeringen, zoals schadeverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Het zijn moeilijke woorden die niet altijd even goed worden begrepen. Steffie legt deze moeilijke woorden voor je uit. Je leest ook hoe het allemaal werkt.

Wat is een verzekering?

Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere verzekeringen niet. Zo moet je in Nederland verplicht een verzekering hebben tegen ziektekosten en zorgkosten.

Als je ziek wordt, zal de zorgverzekeraar de kosten voor de dokter en het ziekenhuis betalen. Zo voorkom je dat je de dokter niet kan betalen en dat je niet wordt geholpen. Hier legt Steffie in makkelijke taal uit hoe deze zorgverzekering werkt.

Schade aan spullen

Je kan je ook verzekeren tegen schade aan de spullen die je hebt. Als er bijvoorbeeld door de wind een boom op je auto valt, zal de verzekeraar de herstellingskosten betalen. Zo kan je auto worden hersteld en zit je niet ineens zonder een vervoermiddel.

Verzekeringen die betalen als je schade aan je spullen hebt, worden schadeverzekeringen genoemd. Er bestaan verschillende soorten schadeverzekeringen.

Er is bijvoorbeeld de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering sluit je af voor je inboedel. Dat zijn de spullen in je woning. Als een inbreker je spullen steelt, zal de verzekeraar je geld geven. Zo kan je de gestolen spullen opnieuw kopen.

Meer weten over verzekeringen en WA?

Steffie legt hier uit wat verzekeringen zijn en waarop je moet letten als je een verzekering kiest. Uitgebreide informatie over de aansprakelijkheidsverzekering en verschillende soorten schadeverzekeringen vind je op WA.nl.

Hoe werken verzekeringen? Steffie legt het uit in makkelijke taal!

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden