Hoe werkt een mobiel?

Hoe werkt een mobiel? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen in Nederland.

Een mobiel gebruiken voor leuke en nuttige zaken is fijn, maar hoe werkt dat dan?

Volgens onderzoek van Steffie bestaat de groep mensen met een verstandelijke beperking uit circa 1 miljoen mensen en zijn er 2 miljoen mensen voor wie actief deelnemen aan de samenleving niet vanzelfsprekend is. Deze mensen kunnen af en toe wel een zetje gebruiken.

Het nieuwe programma Hoe werkt een mobiel is bedoeld voor mensen die pas een mobiel apparaat hebben aangeschaft, maar ook voor mensen die al basale digitale vaardigheden met dit apparaat hebben.

Het programma behandeld veel alledaagse onderwerpen. Zoals zoeken, apps installeren, openen en sluiten, klikken, typen en slepen. Hoe werkt Zoom? Hoe werkt Whatsapp? Hoe kan ik beeldbellen?

Hoe werkt een mobiel? maakt veel gebruik van eenvoudige tekst, en van spraak- en beeldmateriaal. Gebruikers hoeven niet veel te lezen en geschreven tekst wordt zo vaak als mogelijk ondersteund door gesproken uitleg, interactie en animaties.

De toon en de sfeer zijn volwassen, luchtig, met enige humor en praktisch. Gebruikers krijgen uitleg en kunnen direct oefenen met wat ze geleerd hebben. Het voorspellen van processen en angstreductie zijn hierbij maatgevend.

Steffie.nl is ontworpen voor en door mensen met een verstandelijke beperking en ontvangt jaarlijks meer dan een 1.7 miljoen unieke bezoekers. Het platform Oefenen.nl is ontworpen voor volwasseneducatie en beschikt over ongeveer 350.000 accounts en eenzelfde hoeveelheid bezoekers.

Het idee is dat Hoe werkt een mobiel naadloos aansluit op de content van de bestaande programma’s van Steffie en Oefenen.nl, zoals bijvoorbeeld Klik & Tik. De Start en Klik & Tik. Het internet op.

Zo kunnen instromers direct het geleerde verder verdiepen binnen hetzelfde aangepaste platform voor mensen die een zetje kunnen gebruiken.

Steffie roept iedereen op om ideeën, onderwerpen en ervaringen aan te leveren voor deze nieuwe uitleg.

Heb jij een goed idee over wat je allemaal met een mobiel kunt doen? Stuur dan een mailtje naar info@steffie.nl. Je kan haar ook bellen op 0348743272.

Dit project is mogelijk gemaakt door het Netwerk Mediawijsheid en de Disney Foundation en wordt medio 2021 gelanceerd.


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden