Hoe werkt een mobiel?

Hoe werkt een mobiel? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen in Nederland.

Een mobiel gebruiken voor leuke en nuttige zaken is fijn, maar hoe werkt dat dan?

Het nieuwe programma Hoe werkt een mobiel is bedoeld voor mensen die pas een mobiel apparaat hebben aangeschaft, maar ook voor mensen die al basale digitale vaardigheden met dit apparaat hebben.

Met name senioren van boven de 70 benutten veel minder de gemakken van een mobiel. Bovendien kan een mobiel bijdragen aan minder eenzaamheid en meer veiligheid.

Het programma behandeld veel alledaagse onderwerpen. Zoals zoeken, apps installeren, openen en sluiten, klikken, typen en slepen. Hoe werkt Zoom? Hoe werkt Whatsapp? Hoe werken social media?

Steffie legt eenvoudig uit hoe een mobieltje werkt

Hoe werkt een mobiel? maakt gebruik van eenvoudige tekst en van spraak- en beeldmateriaal. Bezoekers hoeven niet veel te lezen en geschreven tekst wordt altijd ondersteund door gesproken uitleg, plaatjes en animaties. Men kan een eigen tempo bepalen en ook oefenen.

Steffie.nl is ontworpen voor en door mensen die een zetje kunnen gebruiken en ontvangt jaarlijks meer dan een 2 miljoen unieke bezoekers. Het platform Oefenen.nl is ontworpen voor volwasseneducatie en beschikt over ongeveer 350.000 accounts en eenzelfde hoeveelheid bezoekers.

Het idee is dat Hoe werkt een mobiel naadloos aansluit op de content van de bestaande programma’s van Steffie en Oefenen.nl, zoals bijvoorbeeld Klik & Tik. De Start en Klik & Tik. Het internet op.

Steffie roept iedereen op om ideeën, onderwerpen en ervaringen aan te leveren voor deze nieuwe uitleg.

Heb jij een goed idee over wat je allemaal met een mobiel kunt doen? Stuur dan een mailtje naar info@steffie.nl. Je kan haar ook bellen op 0348743272.

Dit project is mogelijk gemaakt door het Netwerk Mediawijsheid en de Disney Foundation en is in augustus 2021 gelanceerd.

Steffie legt eenvoudig uit hoe een mobieltje werkt!


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden