Hoe werkt een schadeverzekering?

Moeilijke zin alarm!

“Een verzekering of assurantie is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en een verzekeringnemer. Met een verzekering poogt de verzekeringnemer de financiële gevolgen van een risico af te dekken die hij zelf niet kan of wil dragen.”

Voor veel mensen is dat een onbegrijpelijke zin. Steffie heeft daarom een uitleg in makkelijke taal gemaakt over verzekeren. Zonder angst aan te jagen.

Hoe dan?

Door eerst in gesprek te gaan met een groep mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden. Wat is verzekeren? En wanneer in je leven heb jij met verzekeringen of juist het gebrek aan verzekeringen te maken?

Opdrachtgever Verbond van Verzekeraars heeft inmiddels al met Conny Kooijman gesproken. Conny is ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking.

Geduld en tijd

Om verzekeren en verzekeraars beter te leren begrijpen, vindt Conny het belangrijk dat klantenservicemedewerkers geduld hebben en de tijd nemen om de werkwijze van een verzekering uit te leggen.

"Dan begrijp ik beter waarom iets wel of niet is verzekerd én wat er bij een schade van mij wordt verwacht."

"Nu heb ik vaak het gevoel alsof mijn vragen snel moeten worden beantwoord, omdat de volgende klant in de wacht staat. Alles moet snel, snel, snel. Soms kies ik er voor om op vrijdagmiddag te bellen. Ik hoop dan dat de medewerkers meer tijd voor me hebben."

Conny is ervan overtuigd dat ‘het belang van geduld’ en ‘tijd voor de klant’ ook voor andere mensen geldt. “Niet iedereen is even goed van begrip en snapt de informatie op websites.”

Ga in gesprek

Om elkaar beter te leren begrijpen en verder te helpen, zou Conny graag zien dat verzekeraars in gesprek gaan met mensen met een verstandelijke beperking. “Laat ze meedenken over een goede klantenservice en ze kunnen ook helpen bij het testen van websites of apps.”

Wil je meedoen?

Wil jij meedoen bij het maken van deze uitleg over verzekeringen? Neem dan hier contact op met Steffie!

Deze uitleg wordt mogelijk gemaakt met steun van het Verbond van Verzekeraars.

Eerder maakte Steffie al een begrijpelijke uitleg over de zorgverzekering.

Hoe werkt een verzekering? Jouw tips zijn van harte welkom!

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden