In gesprek over mediagebruik

Zitten ze bij jou thuis ook vastgekleefd aan hun mobiel en computer? Hoe praat je met je kinderen over hun mediagebruik? Hoe hou je het leuk en veilig?

Ouders kunnen wel wat hulp gebruiken bij mediaopvoeding

Mediagesprek.nl is een handige wegwijzer om het gesprek tussen ouders en kinderen van 0-18 jaar over mediagebruik te stimuleren. De website geeft eenvoudige informatie en tips op vijf vlakken: plezier, balans, samen, inhoud en veilig.


Met Mediagesprek.nl laagdrempelig in gesprek over media

Toegankelijk en beschikbaar in vijf talen

Mediagesprek.nl biedt handige tips en informatie, specifiek voor ouders die op taalgebied een zetje kunnen gebruiken. Alle informatie op Mediagesprek is in eenvoudig Nederlands geschreven. De informatie is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Turks en Arabisch. Daarnaast kan de tekst ook worden voorgelezen.

Media zijn leuk en leerzaam

Maar het gebruik van media is niet helemaal zonder risico. Het is belangrijk dat ouders en begeleiders met kinderen in gesprek gaan over mediagebruik. Met de lancering van het Mediagesprek is dit nu voor iedere ouder mogelijk. “Vanuit Netwerk Mediawijsheid willen we met onze partners zoveel mogelijk goede tools bieden aan professionals en ouders. De MediaDiamant is een goed middel om het gesprek met kinderen over mediagebruik te starten. Met deze laagdrempelige versie kan nu een veel grotere groep ouders en begeleiders met dit onderwerp aan de slag”, aldus Mary Berkhout-Nio, programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid.

Samenwerking

Het ‘Mediagesprek’ is van Netwerk Mediawijsheid, gemaakt door Leer Zelf Online. De website is met financiële ondersteuning van Disney tot stand gekomen.

Kijk hier op Mediagesprek.nl en download hier de flyer

Meer informatie over de MediaDiamant en aanvullende tips zijn te vinden op mediawijsheid.nl/mediadiamant. Professionals kunnen terecht op mediawijzer.net/mediadiamant voor achtergrondinformatie over het model, de toolkit met materialen en inspiratie voor het inzetten van de MediaDiamant.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden