Kieskompas met Steffie online!

Het Kieskompas met Steffie is een eenvoudige stemhulp waarbij je hulp krijgt bij het kiezen van een politieke partij om op te stemmen. Deze website is uniek in de wereld. Het is de eerste keer dat er speciaal een kieshulp is gemaakt voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Steffie leest de stellingen voor en geeft uitleg bij ingewikkelde woorden.

Hoe werkt stemmen?

Steffie gaat je helpen bij de Tweede Kamerverkiezingen die op 17 maart worden gehouden. Ze heeft daarom een eenvoudige website Hoewerktstemmen.nl gemaakt. Op deze website krijg je niet alleen hulp bij het bepalen van je keuze. Steffie laat ook zien hoe je kan stemmen en hoe de Tweede Kamer werkt.

Steffie is hierbij geholpen door mensen met een (verstandelijke) beperking en senioren. Die hebben in haar oefenstembureau in Den Haag verteld wat er anders en beter kan aan het stemmen.

Het Kieskompas met Steffie is gemaakt op basis van een beproefde wetenschappelijke methode. Alle standpunten van de politieke partijen worden gecontroleerd op basis van de officiële partijdocumenten. Dat maakt Kieskompas met Steffie tot de meest betrouwbare stemhulp.

Ervaringsdeskundige Conny Kooijman test het Kieskompas met Steffie.
Ervaringsdeskundige Conny Kooijman test het Kieskompas met Steffie in het oefenstembureau.

Oefenstembureau

Steffie heeft ook een oefenstembureau gebouwd in Den Haag. De onderzoekers van Leer Zelf Online doet hier onderzoek naar de ervaringen en de hulpmiddelen bij het stemmen door mensen met een beperking en senioren. Senioren (70+) mogen dit jaar voor het eerst ook poststemmen.

Partners

Hoewerktstemmen.nl is gemaakt door Leer Zelf Online samen met de lieve mensen van Ipse de Bruggen. Het project wordt ondersteund door het SIDN Fonds, Stichting Democratie en Media, de Stedelijke Ouderen Commissie (SOC) en de gemeentes Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

 

Kieskompas met Steffie voor de Tweede Kamerverkiezingen

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden