Ruzie door corona

Helaas kan je door corona ook ruzie krijgen met vrienden of familie. Soms gaat het over wel of niet vaccineren, de maatregelen of het dragen van mondkapjes.

Het komt ook voor dat mensen niet meer bij elkaar op visite komen. Veel mensen voelen zich hierdoor eenzaam.

Het is belangrijk dat je voldoende mensen om je heen hebt. Hier kan je kijken wie dat allemaal zijn.

Helaas kan je door corona ook ruzie krijgen met vrienden of familie. Soms gaat het over wel of niet vaccineren, de maatregelen of het dragen van mondkapjes.

Onzekerheid

Door corona is er meer onzekerheid en angst.

De één vindt dat door de regels van de overheid heel streng na te leven. De ander vindt die zekerheid door bijvoorbeeld in een complot te geloven.

We kunnen heftig reageren als mensen een ander beeld hebben.

Dat komt omdat dit onze keuzes weer in de war schopt. Doe ik het dan toch verkeerd?

Dat komt door onzekerheid. Welke kant je ook kiest. Er komt onzekerheid en angst bij kijken.

Hou het gezellig

Wat moet je doen om het gezellig te houden als het gaat over corona of vaccineren?

  1. Besef dat iemand die jou graag wil overtuigen van zijn of haar mening over corona, dit vaak doet uit zorgen, angst en onzekerheid. Het is niet persoonlijk.

  2. Probeer weer in hetzelfde schuitje terecht te komen, waarbij jullie de onzekerheid of angst voor corona bespreken. Leef je in en toon begrip.

  3. Je hebt geen controle over hetgeen iemand anders zegt of doet. Probeer je daar bij neer te leggen. Houd het bij jezelf en kijk vooral naar wat iemands woorden of daden met jou doen.

  4. Merk je dat de ander over je grenzen gaat? Geef dit dan rustig aan door uit te leggen wat er bij jou gebeurt en wat je wil, in plaats van te zeggen wat hij of zij fout doet. ‘Ik merk dat ik heel onrustig word van de dingen die jij zegt. Ik wil liever niet dat je er verder over vertelt.”

  5. Is er ondanks alles een persoon in je leven die niet kan stoppen zijn of haar mening te uiten over corona, waardoor groepen of vriendschappen uiteen dreigen te vallen? Spreek hem of haar aan vanuit liefde. ‘Ik maak me zorgen’, is een goede beginzin. Leg uit waar jij je zorgen over maakt.

    Als hij of zij daarna beslist niets met je advies te doen, heb je daar helaas geen invloed meer op. Accepteer dit en trek je eigen grens. Besef tegelijk dat we nu allemaal onder druk staan en probeer er niet te zwaar aan te tillen. Wie weet kunnen jullie het over een tijdje bijleggen als het weer beter gaat en de emoties wat bekoeld zijn.

Wil je meer weten over hoe relaties en vriendschappen werken? Kijk dan hier.

Wat moet je doen om het gezellig te houden als het gaat over corona of vaccineren?

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden