Steffie brengt advies uit

Dinsdag 23 februari hebben Steffie, Leer Zelf Online (LZO), Voorall en de Stedelijke Ouderen Commissie (SOC) de bevindingen van het stemlaboratorium aangeboden aan Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Als voorzitter van de VNG gaat hij het rapport met alle 352 gemeentes in het land delen zodat zij daarmee hun voordeel kunnen doen. Van Zanen, gaf aan dat de verkiezingen zijn volledige aandacht hebben en het erg belangrijk te vinden dat iedereen kan gaan stemmen.


Freef Felet en Henny Weerman geven het advies aan burgemeester van Den Haag Jan van Zanen

Hulp van 25 ervaringsdeskundigen

Aan het stemlaboratorium deden 25 mensen met een (verstandelijke beperking) beperking en senioren mee. Het leverde tal van inzichten op over het proces van het poststemmen, de inrichting van de stemlokalen en de bejegening van kwetsbare stemmers. Ook werden hun ervaringen meegenomen bij de bouw van de eenvoudige online stemhulp Hoewerktstemmen.nl. Het stemmen werd door alle coronapreventiemiddelen door iedere deelnemer als veilig ervaren.

Kijk hier voor meer achtergrondinformatie en de pdf-bestanden van de adviezen over het poststemmen en het stemmen voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Freek Felet en Henny Weerman bieden het advies aan burgemeester Jan van Zanen aan.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden