Steffie krijgt post!

Jessica is een vriendin van Steffie. Ze heeft een hele lieve brief gestuurd. Ze vindt het goed dat Steffie deze brief op haar website zet. Ook omdat haar verhaal iets kan betekenen voor andere mensen met een beperking.

Hoi Steffie,

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Jessica en ik ben 32 jaar. Ik heb een lichte verstandelijke beperking. Vaak schrikt dat mensen af, maar dat is helemaal niet nodig hoor. Toen ik 22 jaar was ben ik op mijzelf gaan wonen. Ik wilde eigenlijk al meteen zelfstandig gaan wonen, maar dat vond ik nog te spannend. Ik heb daarom eerst een klein half jaartje in een trainingshuis gewoond. Hier heb ik het super naar mijn zin gehad en ook heel veel geleerd heb. Zo kon ik vervolgens weer doorgroeien.

De volgende stap was naar een woning met nog meer zelfstandigheid. Dat leek mij een leuke uitdaging, ik ben daar toen samen met de vijf andere bewoners van het trainingshuis naartoe verhuist. Daar heb ik bijna negen jaar met veel plezier gewoond.

Ik heb nu besloten om de stap te nemen naar ambulante begeleiding. Dat was wel een flinke stap hoor. Ik vond het dan ook super spannend allemaal, maar nu bevalt het heel erg goed! Ik heb best wel wat stress gehad want ik moest veel regelen en inpakken. Maar alles is gelukt en is het allemaal goed gekomen.

Ik woon nu sinds april zelfstandig met ambulante begeleiding en ik kan zeggen dat ik heel erg trots op mijzelf ben. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is een heel leuk huisje en met een fijne tuin waar ik ook vaak zit. Ook is het een super leuke buurt, waar ik enorm blij mee ben, dat moet je altijd maar even afwachten. Ik ben weer terug in mijn oude vertrouwde dorp, heerlijk vind ik dat.

Als kers op de taart heb ik in dezelfde periode te horen gekregen dat mijn contract op mijn werk wordt verlengd voor onbepaalde tijd. Mijn dag kon niet meer stuk!

De website van Steffie heeft mij geholpen. Bijvoorbeeld vroeger toen ik nog op school zat, keek ik daar veel op hoe het internet werkt. En andere zaken. Ook heb ik gekeken naar OV reizen want daar maak ik eigelijk nooit gebruik van maar toen moest ik met het OV gaan reizen omdat het met de auto niet handig was om daar heen tegaan. Het was goed uitgelegd op de site van Steffie en nu weet ik ook hoe het met het OV moet reizen. Dus de site van Steffie is echt handig als je iets wilt weten als je iets niet snapt, en in een makkelijker uitleg wil hebben dat je dan sneller snapt.

Tot slot wil ik zeggen als je aan een nieuwe uitdaging toe bent je het gewoon moet doen, het valt achteraf allemaal reuze mee!

Groetjes,
JessicaSteffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden