Steffie legt de basisverzekering uit

Op de Uitlegzorgverzekering.nl laat Steffie op een eenvoudige manier zien hoe de basisverzekering werkt. Moeilijke begrippen zoals eigen risico, eigen bijdrage en zorgtoeslag legt ze stap voor stap en met leuke voorbeelden uit.

Steffie heeft ook een leuk filmpje gemaakt.


Je krijgt geen hoge rekening van de huisarts

In Nederland zijn er veel mensen die niet weten hoe de basisverzekering werkt. Veel mensen gaan nooit naar hun huisarts, omdat ze bang zijn om daarna een hoge rekening te krijgen.

Ook weten veel mensen niet hoe het zit met de ziektekosten van kinderen en de tandarts. Deze uitleg legt al deze dingen zo eenvoudig mogelijk uit. Het is erg belangrijk dat iedereen in Nederland weet hoe de basisverzekering werkt.

Je sluit een basisverzekering af voor één jaar

Je sluit een basisverzekering altijd voor minimaal één jaar af. Deze loopt van 1 januari tot en met 31 december. In december mag je kiezen of je bij je huidige zorgverzekeraar blijft of dat je misschien wil overstappen naar een andere.

Vind je dat moeilijk om te beslissen? Bekijk dan eerst deze uitleg. Zo leer je eerst hoe de basisverzekering werkt. Daarna kan je op zoek gaan naar de basisverzekering die het beste bij jouw situatie past.

De uitleg is in samenwerking met Zorgverzekeraars Nederland, de Zorgverzekeringslijn en Pharos gemaakt.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden