Steffie wint prijzen

Mensen met een verstandelijke beperking testen gemeentes

De nieuwe Steffie-website Toegangsociaaldomein.nl is voor gemeenten om te helpen de toegang tot het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking zo eenvoudig mogelijk te maken. Zestien mystery guests met een verstandelijke beperking onderzoeken vijf grote en kleine gemeentes in Nederland. De resultaten lopen zeer uiteen. Zowel positief als negatief.

Het project wint in november zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs van de Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018. De echte winnaars zijn iedereen met een verstandelijke beperking, inspecteur Petra Reulings die anders durfde te denken binnen de overheid en de lieve mensen van LFB die zich als mystery guests aan de balie van diverse gemeentes melden.

Hulp

Sinds 2015 is de gemeente de plaats geworden waar inwoners hulp kunnen vragen in het sociaal domein. Onder het sociaal domein valt bijvoorbeeld hulp in het huishouden of bij het vinden van werk. Ook hulp bij schulden of steun bij het opvoeden van kinderen horen hierbij.

Deze hulp is voor mensen die het lastig vinden om dit zelf te doen. En niemand om zich heen hebben die kan helpen. Dit geldt zeker voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor hun is makkelijke toegang een absolute noodzaak.

Hieronder zie je hoe Harry als mystery guest een bezoek brengt aan de gemeente Utrecht.

Steffie is heel blij met de prijzen! Ga vooral eens kijken op de website en doe dan ook de toegankelijkheidstoets. Zo kun je bekijken of de website van jou gemeente ook voldoende toegankelijk is.

Toegangsociaaldomein.nl

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden