Zorg tijdens corona

Steffie legt op deze website in begrijpelijke taal uit wat je kan doen als je zorg nodig hebt tijdens corona.

Hier legt ze uit hoe je contact maakt met een huisarts en hier met een tandarts.

Klachten? Neem contact op!

Het is belangrijk dat iedereen met gezondheidsklachten contact opneemt met de huisarts of andere zorgverlener. Ook als die klachten niets met corona te maken hebben. Daarom heeft Steffie een uitleg gemaakt over ‘Zorg nodig in coronatijd?’

Daarin wordt in beeld, tekst en geluid eenvoudig uitgelegd wat je kan doen bij klachten, wanneer je een afspraak of verwijzing hebt of als je zorg is uitgesteld. De uitleg is gemaakt in het Nederlands, Engels, Arabisch, Turks en Pools.


Maak eenvoudig contact met je huisarts


De huisarts of de vaste zorgverlener kan samen met jou bepalen wat nodig en mogelijk is. Gelukkig kan er nog veel en zijn er ook mogelijkheden van behandelen op afstand, zoals via beeldbellen. Helaas moet je wel vaker langer wachten. En soms is er alleen verder van huis, bijvoorbeeld in een ander ziekenhuis, een mogelijkheid om behandeld te worden.

Ben je bang om bij een bezoek aan je arts of het ziekenhuis corona op te lopen? Ook dan kan je met je arts of het ziekenhuis bellen. Je arts of het ziekenhuis kan je vaak ook via de telefoon of de computer helpen.

Deze Steffie-uitleg en de vertalingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Zorgautoriteit, Patiëntenfederatie Nederland, MIND, Landelijke Huisartsenvereniging, Federatie Medisch Specialisten, V&VN en Zorgverzekeraars Nederland.

Stel zorg niet uit vanwege coronamaatregelen. Steffie helpt!


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden