Alles over de dood

Eenvoudige uitleg over de dood en rouwverwerking

Op haar nieuwe website Allesoverdedood.nl geeft Steffie eenvoudige uitleg over de dood en rouwverwerking voor mensen met een verstandelijke beperking.

De dood. Het is een onderwerp dat men maar al te graag vermijdt, want we leven toch in het nu? Nu moeten we genieten van het leven. Nu moet het gebeuren. En we denken niet aan het moment dat het zover is. En dat moment kan er elk moment zijn. Als we specifiek kijken naar de doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking, dan is er voor hen weinig beschikbaar dat hen hierbij kan helpen.


Boeken zijn te talig, dus erover lezen is vaak lastig. Erover praten is niet zo makkelijk. Maar hoe je het ook wendt of keert, ook mensen uit deze doelgroep overlijden of hebben te maken met mensen die overlijden in hun sociale kring. Wat kan deze bijzondere mensen concreet helpen om met de dood en rouwverwerking om te gaan?

Hiervoor biedt Steffie de oplossing met deze eenvoudige website. Op de website staan diverse uitlegmodules. Deze gaan over wat doodgaan is, wat een begrafenis of crematie is en omgaan met verdriet als iemand er niet meer is. Op de website is ook een wensenboekje die de mensen zelfstandig, maar ook met hulp van een begeleider of familie kan invullen. In dit wensenboekje kan de cliënt aangeven wat hij of zij zou willen na het overlijden.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vier weken informatie over mijn diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijs ik naar ons Privacy Statement.

* Website URL