Alles over de dood

Op haar website Allesoverdedood.nl geeft Steffie eenvoudige uitleg over de dood en rouwverwerking voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zo kunnen gezondheidsklachten als gevolg van een verkeerde rouwverwerking voorkomen worden.

Steffie maakt de dood bespreekbaar

De dood. Het is een onderwerp dat men maar al te graag vermijdt, want we leven toch in het nu? Nu moeten we genieten van het leven. Nu moet het gebeuren. En we denken niet aan het moment dat het zover is. En dat moment kan er elk moment zijn.

Voor mensen met een verstandelijke beperking is er weinig begrijpelijke informatie beschikbaar die hen hierbij kan helpen.


Hulp bij dood en rouwverwerking

Boeken zijn te talig, dus erover lezen is vaak lastig. Erover praten is niet zo makkelijk. Maar hoe je het ook wendt of keert, ook mensen met een verstandelijke beperking overlijden of hebben te maken met mensen die overlijden in hun omgeving.

Wat kan deze bijzondere mensen concreet helpen om met de dood en rouwverwerking om te gaan?

Eenvoudige website

Hiervoor biedt Steffie de oplossing met deze eenvoudige website. Op de website staan diverse hoofdstukken. Deze gaan over wat doodgaan is, wat een begrafenis of crematie is en omgaan met verdriet als iemand er niet meer is.

Wensenboekje

Op de website is ook een wensenboekje dat de mensen zelfstandig, maar ook met hulp van een begeleider of familie, kunnen invullen. In dit wensenboekje kan je aangeven wat je wil na het overlijden.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden