Musea zijn leuk!

Steffie maakt het eenvoudiger voor mensen met een beperking om een museum te bezoeken.

Mystery guests

40 ervaringsdeskundigen doen voor Steffie onderzoek in het hele land over hoe musea toegankelijker kunnen worden.

Ze stellen een mooi rapport op waarmee de musea met een paar kleine aanpassingen een grote groep mensen een leuke dag kunnen bezorgen.

Musea zijn leuk! Steffie wil het eenvoudiger maken voor mensen met een verstandelijke beperking om een museum te bezoeken.

Ze werden helemaal blij van alle prachtige en gastvrije musea! Er zijn heel veel mooie dingen te zien in Nederland.

Video-interviews

De ervaringsdeskundigen van Reinaerde hebben het Waterliniemuseum Fort bij Vechten bezocht. De lieve mensen van Aveleijn gaan op bezoek bij het Rijksmuseum Twenthe en Stijn en Ivo van ASVZ hebben een verslag gemaakt van het Rijksmuseum van Oudheden.

Iedereen kan naar een museum

Meer dan 45 musea in Nederland doen mee met het museumproject van Steffie. Ze zijn heel erg enthousiast en willen graag nieuwe gasten ontvangen als ze weer open gaan.

Opening

De eerste versie van Naareenmuseum.nl wordt op 4 februari feestelijk geopend in het Rijksmuseum. Iets om naar uit te kijken dus!

Een uitgebreid verslag van het bezoek van Mireille en Benjamin aan het Kunstmuseum komt eind december in het magazine van het Prins Berhard Cultuurfonds.

Meer weten of meedoen?

Je kan hier meer lezen over deze leuke en leerzame website van Steffie en haar helpers.

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan hier even contact met Steffie op.

Voor het project van Steffie.nl rond inclusief museumbezoek voor mensen met een verstandelijke beperking hebben ervaringsdeskundigen Mireille en Benjamin vanochtend het Kunstmuseum Den Haag bezocht. Ze werden helemaal blij van dit prachtige en gastvrije museum! Wil je meer weten of meedoen? Neem dan vooral even contact met ons op!

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden