Recept voor heerlijke brownies

Dit is een recept van de bakker Issa Niemeijer-Brown uit zijn boek Patisserie van de bakker.

Onder aan dit recept staat ook een filmpje van Issa waarin hij laat zien hoe de brownies gemaakt worden met handige tips.

Nodig voor 12 brownies

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • Basterdsuiker 190 gram
  • Vanillesuiker 3 gram
  • Zout mespuntje
  • Boter 85 gram
  • Pure chocolade 195 gram
  • Cacao 5 gram
  • Bloem 10 gram
  • Materiaal
  • Weegschaal
  • Bakplaat
  • Zeef
  • Oven, 200 graden
  • Pan
  • Bakjes
  • Garde
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Bakvorm

Te doen

Eimengsel

  • Doe 3 eieren in een kommetje
  • Voeg daar 190 gram basterdsuiker bij
  • Voeg ook de 3 gram vanillesuiker en een mespuntje zout bij het mengsel
  • Roer dit met een garde, zodat het suiker goed kan oplossen
  • Je hoeft niet hard te roeren, rustig is genoeg
  • Zet het mengsel aan de kant voor ongeveer 10-30 minuten.

Chocoladeboter

  • Doe in pannetje 85 gram boter
  • Smelt het boter op een laag vuurtje
  • Als de boter gesmolten is, haal het dan van het vuur
  • Voeg nu de pure chocolade in stukjes toe bij de gesmolten boter
  • Roer dit rustig door elkaar

Mengen

  • Als de suiker goed is opgelost in het eimengsel kan je verder met mengen
  • Doe de chocolade boter nu bij het eimengsel
  • Roer dit goed door met garde en spatel
  • Pak nu je zeefje, bloem en cacao
  • Weeg en zeef de 10 gram bloem en doe dit bij je grote mengsel
  • Weeg en zeef de 5 gram cacao en doe dit bij je grote mengsel
  • Roer dit met je spatel goed door het “grote” mengsel
  • Zorg dat alles mooi verdeeld is

Oven 200 graden

  • Als je het grote mengsel af hebt, kan je het in een grote lage vorm doen.
  • Iedereen heeft net wat andere spullen, dus kijk eventjes wat bij jou materiaal goed past
  • Doe het mengsel in de vorm of op de plaat
  • Doe het daarna in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • 20 Minuten in de oven, zet een wekker op je mobiel
  • Kijk na 20 minuten of de brownie mooi gebakken is, maar niet heel hard
  • De bovenkant mag hard zijn, maar als het daaronder een beetje zacht is, dan is dat goed
  • Haal de brownie uit de oven en laat het goed afkoelen voordat je het snijdt
  • Als de brownie is afgekoeld, snij dan eerst 4 stroken horizontaal en 3 stroken verticaal
  • Maar je mag ze ook snijden zoals jij zelf wilt natuurlijk
  • Nu heb je als het goed is 12 mooie smeuïge brownies

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan naar Issa of andere filmpjes van Foodtube.

Steffie vindt het ook leuk als je haar een mooie foto van je brownie stuurt.


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden