Selina helpt Steffie

Selina Rootlieb (25) uit Zuid-Scharwoude heeft het Kieskompas met Steffie voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Dijk en Waard geopend.

Dat deed ze samen met Waardse burgemeester Bert Blase. Tijdens het invullen van de online kieshulp maakte Selina gebruik van Steffie, die de teksten voorleest en in eenvoudige taal uitleg geeft.


Het ging helemaal goed!

Het invullen van het Kieskompas ging Selina met hulp van Steffie goed af. "Het is fijn dat sommige woorden in de vragen blauw zijn gemaakt. Als je daar op klikt dan kun je naar de uitleg luisteren".

"Als je moeite hebt met sommige woorden kun je het zo beter begrijpen. Een vraag was een beetje lang, daar had ik wat langer voor nodig. Maar het invullen ging best snel. De uitslag kwam overeen met wat ik al dacht."

Online stemhulp

De online stemhulp is samen met de deelnemende partijen gemaakt, zodat inwoners zich kunnen voorbereiden voordat ze gaan stemmen op 22, 23 of 24 november. Nadat je over dertig stellingen je mening hebt ingevuld, krijg je te zien welke partijen het best aansluiten bij je eigen standpunten.

"Het is normaal en ook gewoon verstandig dat mensen zich willen voorbereiden voor het stemmen", vindt burgemeester Bert Blase. "Al helemaal als je te maken hebt met een fusie met een buurgemeente en nog niet alle politieke partijen kent."

Blase is ook blij met Steffie. "Onze democratie is van iedereen. Iedereen die stemrecht heeft, moet in staat zijn zich goed voor te bereiden op het stemmen. Ook als dat om wat voor reden dan ook wat lastiger voor je is."

Selina Rootlieb (25) uit Zuid-Scharwoude heeft het Kieskompas met Steffie voor de raadsverkiezingen voor Dijk en Waard geopend.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden