Steffie helpt de brandweer

Steffie.nl heeft samen met de brandweer en de ervaringsdeskundigen van Ipse de Bruggen de website Brandweer.steffie.nl gemaakt waarop je begrijpelijke informatie kan vinden over brand, koolmonoxide en het alarmnummer 112.

Brand kan je vaak eenvoudig voorkomen

Hoe kun je brand en koolmonoxidevergiftiging voorkomen? En wat moet je doen als er onverhoopt toch brand uitbreekt? De antwoorden op deze vragen komen aan bod op deze website van Steffie.

Iedereen houdt van eenvoudig

De informatie is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een begrijpelijke uitleg in makkelijke taal. Dat zijn ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland.

De feestelijke opening van brandweer.steffie.nl door Martin van Ipse de Bruggen en de directeur Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Jolanda Trijselaar.

Koolmonoxide is gevaarlijk

Steffie legt uit hoe koolmonoxide ontstaat, hoe gevaarlijk dit is, wat rook-, koolmonoxidemelders en vluchtroutes zijn en hoe je de vorming van koolmonoxide in je huis kan voorkomen.

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. En helaas nog steeds een onderschat gevaar. Koolmonoxide wordt ook wel CO genoemd.

Misverstanden voorkomen

De brandweer merkt dat er nog steeds veel misverstanden zijn rondom koolmonoxide en dat mensen zich nog steeds niet voldoende bewust zijn van de gevaren van deze sluipmoordenaar.

Dat blijkt wel uit de vele incidenten met koolmonoxide die jaarlijks tot honderden gewonden leiden en uit de vragen die de brandweer binnenkrijgt.

Berry blust een autobrand tijdens het openingsfeest van brandweer.steffie.nl
Berry blust een autobrand tijdens het openingsfeest van brandweer.steffie.nl

Brandveiligheidsspel

Ook geeft de website begrijpelijke informatie over brandpreventie en met het brandveiligheidsspel kan je zelf uitvinden of je huis wel veilig genoeg is.

Zoek het gevaar

Bezoekers kunnen het spannende spel ‘’Zoek het gevaar’’ spelen. In vijf verschillende ruimtes moeten zij vier gevaarlijke situaties opzoeken.

Door zelf aan de slag te gaan, wordt de informatie over brand, brandveiligheid en het gevaar van koolmonoxide beter onthouden.

Ook wordt op deze manier de kennis getest over het onderwerp en wordt de aangeboden informatie nogmaals op een speelse manier herhaald.

Steffie wil veel mensen helpen

Steffie.nl helpt met haar begrijpelijke websites meer dan 2.5 miljoen mensen per jaar. Zij richt zich op mensen die een zetje kunnen gebruiken.

Steffie is dankbaar!

De website werd op 21 april officieel geopend met een leuk feest bij BRN Brandbeveiliging voor alle ervaringsdeskundigen die hebben meegewerkt aan dit project.

Brandweer.steffie.nl is mogelijk gemaakt voor Leer Zelf Online, de Brandweer Midden- en West-Brabant, Ipse de Bruggen en het goede doelen fonds van Nn1816 verzekeringen.Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden