Steffie helpt de brandweer

Steffie.nl heeft samen met de brandweer en de lieve mensen van Ipse de Bruggen de website Brandweer.steffie.nl gemaakt waarop je ook begrijpelijke informatie kan vinden over koolmonoxide. Dat is een giftig gas waar je bewusteloos van kan raken en zelfs aan kunt overlijden.

Steffie legt uit hoe koolmonoxide ontstaat, hoe gevaarlijk dit is, wat rook-, koolmonoxidemelders en vluchtroutes zijn en hoe je de vorming van koolmonoxide in je huis kan voorkomen. Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. En helaas nog steeds een onderschat gevaar. Koolmonoxide wordt ook wel CO genoemd.

De brandweer merkt dat er nog steeds veel misverstanden zijn rondom koolmonoxide en dat mensen zich nog steeds niet voldoende bewust zijn van de gevaren van deze sluipmoordenaar. Dat blijkt wel uit de vele incidenten met koolmonoxide die jaarlijks tot honderden gewonden leiden en uit de vragen die de brandweer binnenkrijgt.

Steffie.nl helpt met haar begrijpelijke websites meer dan 2 miljoen mensen per jaar. Zij richt zich op mensen die een zetje kunnen gebruiken. Dat zijn mensen bij wie actief deelnemen aan de samenleving niet vanzelfsprekend is en of bij wie risico op maatschappelijke uitval of sociale uitsluiting bestaat.

De website wordt binnenkort uitgebreid met het Brandveiligheidsspel en wordt op 8 april officieel geopend met een leuk evenement voor alle ervaringsdeskundigen die hebben meegewerkt aan dit project.

Brandweer.steffie.nl is mogelijk gemaakt voor Leer Zelf Online, de Brandweer Midden- en West-Brabant en Ipse de Bruggen.Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden