Steffie helpt met stemmen

Maak je geen zorgen. Ook jij kunt een stem uitbrengen!

Op woensdag 17 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die worden iets anders dan normaal door alle coronamaatregelen.

Steffie maakt daarom een eenvoudige website op Hoewerktstemmen.nl. Ook gaat ze op 11 februari een heus stemlaboratorium bouwen in Den Haag. Daar kunnen mensen met een (verstandelijke) beperking en senioren een proefstem uitbrengen.

Ook is een nu een speciale verkiezingskrant in eenvoudige taal. Deze kun je hier download als pdf-bestand.

Je bent dan goed voorbereid om te gaan stemmen. Maar welke politieke partij past het beste bij je? Samen met Kieskompas bouwt Steffie ook aan een begrijpelijke kieshulp voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is uniek in de hele wereld!

Zo kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen. Dat is heel belangrijk. Wat zo heb je invloed over de dingen die voor jou besloten worden.

Wil je meedoen doen met dit project of heb je tips of ideeën? Neem dan contact met Steffie via info@steffie.nl of 0348743272.

Hoewerktstemmen.nl wordt mogelijk gemaakt door Leerzelfonline.nl, Kieskompas.nl, het SIDN Fonds, Stichting Democratie en Media, de gemeentes Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam, de Stedelijke Oudercommissie Den Haag, Oefenen.nl en Ipse de Bruggen.


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden