Steffie wint de Gouden Rookmelder!

Steffie heeft een prijs gewonnen! Van de Brandweer kreeg ze de Gouden Rookmelder voor haar project over brandveiligheid in makkelijke taal.

Steffie wint de Gouden Rookmelder. Maartje, Yvonne en Catelijne nemen hem in ontvangst.
Maartje, Yvonne en Catelijne nemen de Gouden Rookmelder in ontvangst.

Brandpreventieweken

Tijdens de start van de Nationale Brandpreventieweken 2020 werd de Gouden Rookmelder voor dit project met Steffie uitgereikt aan Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De bijna tweehonderd deelnemers aan het digitale congres brachten hun stem uit voor de gouden, zilveren en bronzen rookmelder, uitgereikt voor Brandveilig leven projecten.

Juryrapport

In het juryrapport staat: "Dit project is gericht op een doelgroep waar we nog niet zo veel initiatieven voor zien in Nederland. Het is direct in heel Nederland op te pakken met een groot bereik en voor veel mensen toegankelijk. En eenvoudig bereikbaar voor een specifieke risicogroep in brandveiligheid; de minder zelfredzamen.

Mooi aan dit initiatief is ook dat er wordt samengewerkt met een partner die expertise heeft die wij als brandweer niet hebben en precies weet hoe wij deze risicogroep het beste kunnen bereiken. Een mooie samenwerking die niet alleen voor de betrokken regio, maar voor het hele land wat oplevert."

Niet echt van goud

De Gouden Rookmelder is overigens niet echt van goud. Hij is zwartgeblakerd. Deze rookmelder heeft zeven levens gered bij een brand in Wageningen en is verwerkt in de mooie prijs.

Wie werken mee?

Het project rond brandveiligheid is een samenwerking van Leer Zelf Online, de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Ipse de Bruggen.

Neem voor meer informatie vooral contact op met projectleider Jacques de Wit via info@leerzelfonline.nl of bel 0348743272.

Alles over brand leer je van Steffie

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden