Steffie wint de Gouden Rookmelder!

Steffie heeft een prijs gewonnen! Van de Brandweer krijgt ze de Gouden Rookmelder voor haar project over brandveiligheid voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze website is ze nu aan het maken en is aan het einde van dit jaar klaar.

Tijdens het online start-event van de Nationale Brandpreventieweken 2020 werd de Gouden Rookmelder voor dit project met Steffie uitgereikt aan Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De bijna tweehonderd deelnemers aan het digitale congres brachten hun stem uit voor de gouden, zilveren en bronzen rookmelder, uitgereikt voor Brandveilig leven projecten.

In het juryrapport staat: "Dit project is gericht op een doelgroep waar we nog niet zo veel initiatieven voor zien in Nederland. Het is direct in heel Nederland op te pakken met een groot bereik en voor veel mensen toegankelijk. En eenvoudig bereikbaar voor een specifieke risicogroep in brandveiligheid; de minder zelfredzamen. Mooi aan dit initiatief is ook dat er wordt samengewerkt met een partner die expertise heeft die wij als brandweer niet hebben en precies weet hoe wij deze risicogroep het beste kunnen bereiken. Een mooie samenwerking die niet alleen voor de betrokken regio, maar voor het hele land wat oplevert."

De Gouden Rookmelder is overigens niet echt van goud. Hij is zwartgeblakerd. Deze rookmelder heeft zeven levens gered bij een brand in Wageningen en is verwerkt in de mooie prijs.

Het project rond brandveiligheid is een samenwerking van Leer Zelf Online, de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Ipse de Bruggen. Neem voor meer informatie vooral contact op met projectleider Jacques de Wit via info@leerzelfonline.nl of bel 0348743272.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden