Vakantietip Valkenburg

Het duurt niet lang meer voordat de zomervakantie begint. Daarom heeft Steffie tips over leuke plaatsen in Nederland. Haar eerste tip is: Valkenburg!

Valkenburg

Valkenburg is een stad in de provincie Limburg. De stad bestaat al duizend jaar. Natuurlijk is het wel veranderd in de tussentijd.

Kasteel van Valkenburg

In de Middeleeuwen werd het kasteel in Valkenburg gebouwd. De ruïnes van dit kasteel zijn nog steeds te bezoeken. Opvallend aan dit kasteel is dat het hoog ligt. Iets wat ongewoon is in Nederland. Dit komt omdat Nederland voor een groot deel plat is.

Huisjes

Sommige huisjes in Valkenburg zijn erg speciaal. Zij zijn namelijk gemaakt met mergelsteen. Ook zijn er veel grotten in de heuvels die bestaan uit dit steen.

Wandelen

Het centrum van Valkenburg is erg mooi. Maar je kan ook heerlijk wandelen in alle parken en de omgeving van Valkenburg. De natuur in de omgeving is heuvelachtig.

Fietsen

Je kan ook mooie fietstochten doen rondom Valkenburg. Maastricht ligt ook redelijk dichtbij, en is ook zeker de moeite waard.

Toerisme

Valkenburg is een bijzondere stad in Nederland. Daarom trekt het al heel lang toeristen uit Nederland en het buitenland. In de kerst is er ook een populaire kerstmarkt in de stad.

Wil je veel meer weten over Valkenburg? Kijk dan eens op deze website.

Wil je veel meer weten over Valkenburg? Kijk dan even op deze website.

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden