Max Verstappen wint in Barcelona

Op zondag 22 mei won Max Verstappen de Formule-1 wedstrijd. Deze wedstrijd was in Barcelona.

De voorbereiding

Coureurs moeten trainen voor de wedstrijd. De tegenstander van Max Verstappen heet Charles Leclerc. Charles Leclerc reed in de trainingen iets sneller dan Max Verstappen.

De kwalificatie

Voor de wedstrijd rijden de coureurs eerst een ronde. Deze ronde heet de kwalificatieronde. Wie het snelste rondje rijdt in de kwalificatieronde mag in de wedstrijd vooraan beginnen. In de kwalificatieronde was Charles Leclerc net iets sneller dan Max Verstappen.

De wedstrijd

Het was een spannende wedstrijd. Max Verstappen had problemen met zijn auto. Door dit probleem kon Max Verstappen de andere auto’s niet inhalen. Zijn team bedacht een oplossing. Zij hebben zijn banden gewisseld. Daardoor kon Max Verstappen weer sneller rijden.

Charles Leclerc kreeg ook problemen met zijn auto. Hij moest zelfs stoppen met rijden. Hierdoor kreeg Max Verstappen weer een kans om te winnen. Hij greep deze kans en hij won de wedstrijd. Max Verstappen heeft nu drie wedstrijden achter elkaar gewonnen.

Volgende wedstrijd

Er worden in totaal 22 wedstrijden gereden. Dit was de 6e wedstrijd. Voor iedere wedstrijd krijgen de coureurs punten. Wie na 22 wedstrijden de meeste punten heeft wordt kampioen.

Max Verstappen heeft nu de meeste punten. Maar er moeten nog 14 wedstrijden gereden worden. Het is dus nog spannend wie er kampioen wordt.

De volgende wedstrijd is op zondag 29 mei in Monaco. Bij deze wedstrijd rijden de auto’s dwars door een stad.

Max Verstappen in zijn raceauto

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden