Voedselbank

Geloof het of niet maar in Nederland leven heel veel mensen onder de armoedegrens. Dit betekent dat je niet genoeg geld hebt om boodschappen te doen en rekeningen te betalen.

De eerste levensbehoeften zijn voldoende eten en drinkwater, een woning, zorgverzekering hebben en kleding. Wanneer je hier geen geld voor hebt leef je onder de armoedegrens.

Gelukkig zijn er voor deze mensen de Voedselbanken. De Voedselbank zorgt ervoor dat er niemand honger hoeft te hebben. In Nederland is er veel voedsel over en door dit aan deze mensen te geven is dat goed voor mens en het milieu.

Bij de Voedselbank werken vrijwilligers die de mensen graag willen helpen. Sommige mensen schamen zich als ze hulp nodig hebben van de Voedselbank maar dat is helemaal niet nodig.

De Voedselbank deelt de boodschappen één keer per week uit. De boodschappen bestaan vooral uit eten zoals brood, fruit, pasta en groente. Soms krijg je er ook ander spullen bij zoals badschuim, tandpasta of schoonmaakspullen. Op de website van de Voedselbank staat een handige rekenhulp om te zien of je recht hebt op een pakket van de Voedselbank.

Steffie legt op hoewerktdevoedselbank.nl uit wat de Voedselbank is en wat ze doen.

 

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden