Ervaringsdeskundigen helpen Steffie

Voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat Steffie weer een eenvoudig Kieskompas maken. Zo kan je straks makkelijker kiezen uit de verschillende politieke partijen.

Maartje Böke maakt samen met ervaringsdeskundigen een Kieskompas met Steffie voor de gemeentes Dijk en Waard en Purmerend. Zij hebben als eerste gemeenteraadsverkiezingen.

Maartje was op bezoek in Alkmaar met de politieke stellingen van het Kieskompas. Een groep van vijf enthousiaste ervaringsdeskundigen bekeek of ze de politieke stellingen begrepen en of er moeilijke woorden vereenvoudigd konden worden.

Maartje (midden) en twee ervaringsdeskundigen Lidy en Pamela die helpen bij het maken van het Kieskompas met Steffie.
Maartje (midden) en de ervaringsdeskundigen die helpen het maken van het Kieskompas met Steffie.


Een leuke suggestie voor investeren was "er geld tegenaan gooien" en een andere suggestie voor experimenteren was "uitproberen of het anders kan". Soms werd er om uitleg gevraagd over de plaatselijke belastingen of doorgaand vaarwater. Wat mag er door dat vaarwater? Hier wist Maartje ook niet altijd het antwoord op, dus Steffie gaat het uitzoeken.

Het stellingenuurtje vond iedereen voor herhaling vatbaar, alle deelnemers voelden zich gehoord en ieders mening deed ertoe.

Steffie is heel blij met de hulp van ervaringsdeskundigen bij het maken van Kieskompas met Steffie! Wil je meer weten of ook meedoen? Laat het haar weten. Stuur een mail naar info@steffie.nl.

 

Het Kieskompas met Steffie


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden