Goed nieuws

Het volgen van het nieuws is belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving.

Maar veel mensen volgen het nieuws niet meer omdat ze er stress van krijgen of omdat ze het te moeilijk geschreven vinden.

Makkelijke taal

Daarom maakt Steffie goed nieuws in makkelijke taal voor mensen die een zetje kunnen gebruiken. De afgelopen maanden heeft Steffie een proef gedaan. Deze is goed gelukt.

Nieuwsmijders

In Nederland zijn namelijk circa drie miljoen mensen bij wie deelnemen aan de samenleving niet vanzelf gaat. Om diverse redenen mijden zij nieuws of is het voor hun niet goed mogelijk om nieuws in makkelijke taal te vinden.

Gezondheid

Wij denken dat we deze mensen meer goed nieuws kunnen laten zien. Dat is goed voor hun zelfbeeld en het onderhouden van sociale contacten. Zo maken ze weer een praatje over iets leuks wat in de wereld gebeurd is. Het kan zelfs hun gezondheid verbeteren.

Steffie gaat het goede nieuws binnenkort op haar eigen website en die van Oefenen.nl brengen.

Je kan nu al een kijkje nemen op Steffie.nl.

Meer goed nieuws

Naast Steffie zijn er nog meer websites die alleen positief nieuws plaatsen, voor als je even een opkikkertje nodig hebt!

 1. Goed nieuws van Steffie.nl
  Steffie maakt de wereld leuker en een stuk eenvoudiger. Ze heeft altijd goed nieuws en haar datingwebsite ABCDate heeft een eigen Youtube kanaal met handige tips om nieuwe mensen te leren kennen..
 2. Goed nieuws van Nu.nl
  Als je even geen behoefte hebt aan de wat negatievere berichten op Nu.nl, ga dan naar de pagina met goed nieuws. Hier staat wekelijks een samenvatting van al het goede en blij makende nieuws van de afgelopen week.
 3. Good News Network (vertaald uit Engels)
  Op deze website staat al jaren alleen positief nieuws. Het motto: er is niet te weinig goed nieuws, er is alleen te weinig aandacht voor goed nieuws.
 4. Positive news (vertaald uit het Engels)
  Deze website is van mening dat goede journalistiek niet alleen gaat over het rapporteren over problemen, maar ook over het ontdekken van vooruitgang en mogelijkheden.
 5. Goed nieuws (Vlaams)
  Goed Nieuws is van mening dat ons wereldbeeld een stuk negatiever is dan de realiteit. Daarom wil Goed Nieuws de nadruk leggen op het positieve in de wereld en zo bijdragen tot een positiever wereldbeeld.
 6. Bored Panda (vertaald uit het Engels)
  Hier kun je heen voor je dagelijkse portie goed nieuws over helden, mooie initiatieven, goede voorbeelden en bijzondere gebeurtenissen.

Steffie heeft altijd goed nieuws!

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden