Jubileumjaar voor de tram

De tram ging precies 25 jaar geleden voor het eerst rijden in het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jubileum wordt gevierd en er is van alles te doen in de Tramremise voor jong en oud.

Op het ruim anderhalve kilometer lange tramspoor rijden in de tussentijd acht trams. Je kan er een gratis rit rijden als bezoeker met een Haagse (HTM) tram uit 1921, verschillende Rotterdamse (RET) trams uit 1931 en een kopie van de Arnhemse (GETA) tram. De Amsterdamse railreiniger (GVB) onderhouden de rails.

Speciaal voor dit jubileum zal het gehele seizoen een speciale aanhangrijtuig van de HTM uit 1929 te zien zijn. Voor de kenners onder ons de HTM 779. Dit is mogelijk gemaakt door de Tramweg Stichting en Wassenaarse Tram.

Vanaf dit voorjaar heeft de Tramremise een nieuwe presentatie. Zo zijn er nieuwe wandpanelen, voorwerpen en films te zien, Ook voor de kinderen is er van alles te doen, ze kunnen een selfie maken als tramconducteur en zelfs een tramtoestel dat situaties namaakt besturen.

Vind je dit nou leuk om te bezoeken en maak je graag uitstapjes? Dan kan je Steffie helpen! Steffie heeft een nieuw museumproject en zoekt nog mensen met een verstandelijke beperking die mee willen doen. Aanmelden doe je hier.

 

Fotograaf Diederik Menting

Fotograaf Mike Bink

Fotograaf Mike Bink

Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden