Zonder pas op het terras

Goed nieuws voor wie geen mobiel of DigiD heeft of de coronapas te ingewikkeld vindt. Een terrasje bezoeken kan gewoon zonder coronapas.

Als mensen naar binnen willen, ook om de wc te gebruiken, af te rekenen of het terras te bereiken, moeten ze wel een goede QR-code laten zien.

Buitenlucht

De coronapas op het terras is niet nodig omdat mensen daar in de buitenlucht zitten. Daar verspreidt het virus zich minder snel. Bovendien zitten op terrassen over het algemeen geen heel grote groepen mensen bij elkaar.

Coronapas wel binnen

Vanaf 25 september moet iedereen van dertien jaar of ouder die bijvoorbeeld naar een restaurant of bioscoop wil de coronapas laten zien. Die kan men krijgen bij volledige vaccinatie, doorgemaakt herstel na een besmetting of een negatieve testuitslag.

Als een buitenterras niet overdekt is of aan ten minste drie kanten open is, mogen gasten zonder coronapas bediend worden. Ook worden de regels voor afhalen versoepeld, waardoor bijvoorbeeld sportkantines toch drankjes mogen verkopen.

Vind je dit ingewikkeld?

Maak je geen zorgen. Heel veel mensen vinden dit ingewikkeld en dat is het ook. Steffie heeft daarom een paar websites gemaakt met een eenvoudige uitleg over de coronapas en hoe je het kunt gebruiken.


Zonder pas op het terras


Steffie op social media

Volg mij of word vriend en je weet alles als eerste!

Facebook Twitter Instagram

Nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar mijn laatste nieuwtjes!

Aanmelden